Kuchnia

kuchnia

SALATKA MEKSYKANSKA.

Składniki:

2 wędzone udka z kurczaka (dałam 4 tzw. kęski piwne)
1 por (biała częśc)
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 czerwona papryka
3 łyżki majonezu
3 łyżki ketchupu
sól, pieprz
przyprawa do chili con carne (według uznania)

Pora drobno posiekać, przełożyć do miski, wymieszać ze szczyptą soli i odstawić.
Z udek oddzielić mięso od kości, pokroić na kawałki. Kukurydzę i fasolkę osączyć na sicie.
Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać razem.
Sos: Wymieszać majonez z keczupem, doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą chili. Polać sałatkę, dokładnie wymieszać, przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin celem „przegryzienia się”.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation