Kuchnia

żarełko

Kotleciki z kurczaka z serem ,pieczarka


Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka
3 łyżki mąki
3 łyżki majonezu
3 jajka
1 cebula, pokrojona w drobną kostkę
100 g sera żółtego, startego na tarce
200 g pieczarek, pokrojonych w drobną kostkę
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Wykonanie:

Pierś z kurczaka, oczyścić, pokroić w kostkę ok. 1*1 cm.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek. Podsmażyć na niej cebulę i pieczarki przez około 10 minut.
W dużej misce wymieszać jajka, mąkę i majonez, dodać kurczaka, cebulę, pieczarki, ser żółty. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, nakładając około 2-3 łyżki przygotowanej masy smażyć małe kotleciki z obu stron na złotobrązowy kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation