Kuchnia

Kuchnia

Muffiny czekoladowe z twarogiem

/12-13 sztuk/

250g mąki pszennej (może być pełnoziarnista)
1 czubata łyżka kakao
110g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1,5 szkl. maślanki
50ml oleju
1 jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego
3 łyżki groszków czekoladowych lub posiekanej gorzkiej czekolady

Mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia wymieszać dobrze. Dodać maślankę, olej, jajko, wanilię i czekoladę. Wymieszać.

250g twarogu
2-3 łyżki cukru
1 żółtko

Twaróg rozgnieść z cukrem i żółtkiem (dodałam też trochę ekstraktu z wanilii).

Do foremek na muffiny nakładać po łyżce czekoladowego ciasta. Na środku ułożyć po łyżeczce twarogu i przykryć resztą ciasta.
Piec 30 minut w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation