Kuchnia

sałatki

Składniki

2-3 białe części pora
2 jajka
50g sera żółtego lub mozzarelli
1 duża cebula
3-4 łyżki konserwowej kukurydzy
2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
Pieprz
opcjonalnie: musztarda

3-4 os.
30 min
łatwe
tanie
Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i drobno kroimy.
Por kroimy w cienkie krążki, cebulę siekamy w pióra, kukurydzę odsączamy z zalewy, natomiast ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Wszystko razem mieszamy, dodając majonez. Przyprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie dodajemy musztardę.
Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, by smaki się przegryzły.
Twoje notatki do przepisu

Zapisz
Zapraszam na mojego bloga!
65SMACZNE
3 TERAZ GOTUJĘ

REKLAMA
Inne przepisy autora

ZupyKapuśniak ze świeżej kapustyiconkamila19851icon11
DeseryBrownie owsianeiconkamila19851icon6
DeseryMurzynki pomarańczowe, babeczki gryczaneiconkamila19851icon2
Przepisy: Sałatki

SałatkiLetnie smaki zimową porą - czyli makaronowa sałatka ze szparagamiiconGastrosferaicon2
SałatkiLetnia sałatkaiconagatokajicon2
SałatkiWitaminowa surówkaiconblacklady40icon6
Polecane przepisy: lekka sałatka z pora i jajek

Sałatki
Sałatka z pora
icon agulam22 icon14

Sałatki
Lekka sałatka brokułowa, z kalafiorem, pomidorem i serem żółtym
icon Gastrosfera icon4

Sałatki
Sałatka z pora z rodzynkami
icon patusia5 icon19
Polecane przepisy: sałatka z poraZobacz więcej
Polecane przepisy: Sałatka z pora z jajkiemZobacz więcej
Polecane przepisy: ewa wachowicz sałatka z poraZobacz więcej
Polecane przepisy: salatka z poraZobacz więcej
Komentarze do przepisu (9)

NajnowszeNajstarszeNajlepiej ocenioneWg. ilości odpowiedziDodaj komentarz
domyślny avatar
Treść*

zostało 4000 znaków do wpisania


Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
zdjecie uzytkownikaartan 16 grudnia 2014
Por musi być zawsze ZBLANSZOWANY bo surowy jest ohydny i niestrawny. A jogurt do pora pasuje jak wół do karety. Autor przepisu nie ma pojęcia o wielu sprawach.
Odpowiedzi: 2 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz
zdjecie uzytkownikaLolakiki 15 grudnia 2014
Por najpierw koniecznie trzeba sparzyc, bedzie delikatniejszy do gryzienia i trawienia.
Odpowiedzi: 1 ▼
4 Kto głosował? | Odpowiedz
zdjecie uzytkownikasebas40 30 października 2014
jest super ja jeszcze dodaje groszek
1 Kto głosował? | Odpowiedz
zdjecie uzytkownikaIrys-1260 29 października 2014
Uwielbiam ta salatke.
1 Kto głosował? | Odpowiedz
zdjecie uzytkownikaluna76 29 października 2014
robiłam, jest pyszna !!!
1 Kto głosował? | Odpowiedz
zdjecie uzytkownikaEwaaa 29 października 2014
bardzo lubię tą sałatkę i wszystkim niezdecydowanym ją polecam :)
7 Kto głosował? | Odpowiedz
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation