Kuchnia

Przepisy

Składniki (2-3 porcje) :
200 g makaronu tagliatelle
350 g boczniaków
1 mała cebula
2-3 ząbki czosnku
150 ml śmietany do sosów
natka pietruszki
parmezan
sól, świeżo mielony czarny pieprz
olej

Sposób przygotowania :
Makaron gotuję według informacji podanej na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieram, cebulę kroję w kostkę, czosnek i boczniaki w plastry. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam cebulę i czosnek, podsmażam przez chwilę, dodaję grzyby, oprószam solą, smażę na małym ogniu przez około 10 minut. Po tym czasie wlewam śmietankę, mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję posiekaną natkę pietruszki. Gotuję na małym ogniu przez chwilę. Do gotowego sosu wrzucam makaron, mieszam. Nakładam na talerze, posypuję jeszcze odrobiną natki i parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation