Kuchnia

Przepisy

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Odcedź i jeszcze ciepłe obierz z łupinek, a potem przeciśnij przez praskę. Dodaj 2 żółtka i masło. Przypraw gałką muszkatołową.
Szpinak przebierz i umyj. Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni. Odlej tłuszcz, a boczek wymieszaj ze szpinakiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową.
Masę ziemniaczaną umieść w rękawie cukierniczym. Na blachę wyłożoną papierem wyciśnij 8 gniazdek. Napełnij je masą szpinakową. Pośrodku każdego gniazdka zrób wgłębienie i wbij jajko. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation