Kuchnia

Przekąski

Warzywna frittata z kozim serem
Składniki:

3 duże jajka
1/3 szklanki mleka
1 duża cebula
2 małe marchewki
1 mała pietruszka
pół małej cukini
2 ząbki czosnku
pół papryki
garść oliwek
kozi ser
pietruszka
2 łyżeczki masła
sól, pieprz

/Składniki na patelnię* ok. 20-22cm/

Marchew, cebulę, cukinię, pietruszkę pokroić w cienkie plastry.
Na rozgrzane masło wrzucić warzywa, posolić i popieprzyć. Gdy cebula się zeszkli, a warzywa zaczną robić się miękkie dodać posiekany drobno czosnek i paprykę.
Smażyć jeszcze ok. 2-3 minut.

Jajka rozbełtać z mlekiem, posolić i popieprzyć.
Zwiększyć ogień pod patelnią i wylać na nią jajka, na górę pokruszyć kozi ser i rozrzucić kilka zielonych oliwek.
Całość wstawić do piekarnika pod grill i zapiekać ok. 15 minut, aż wierzch się zetnie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation