Sport i fitness

potrawy ditetyczne

ROSÓŁ MAKROBIOTYCZNE

-3 średnie marchewki
-2 średnie pietruszki
-kawałek selera
-szczypta gałki muszkatołowej
-szczypta kurkumy
-5 łyżek oliwy
-pieprz
-ziele angielskie
-liść laurowy
-sól
-pietruszka i koperek (dwie czubate łyżki)


W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojony seler, marchewkę i pietruszkę. Smażyć ok 10 min. Zalać 2,5 litra wody i gotować 40 min. Na patelni smażymy pokrojoną na ćwiartki cebule (przecięciem do dołu). Smażymy aż z każdej strony cebula zbrązowieje. Cebule i przyprawy dodajemy do zupy. Przed końcem gotowania dodajemy zieleninę. Rosół wychodzi smaczniejszy gdy makaron gotujemy w zupie przez 10min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation