Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

ZIEMNIACZANA SAŁATKA DO DAŃ Z GRILLA
Składniki:
•700 g młodych ziemniaków
•3 zielone ogórki
•3 ogórki kiszone
•2 małe cebule
•pęczek koperku
•2 łyżki jogurtu naturalnego
•2 łyżki majonezu
•1 łyżeczka musztardy
•sól i pieprz do smaku
Ziemniaki obieramy i myjemy dokładnie. Przenosimy je do garnka, zalewamy wodą (dodajemy 1 płaską łyżeczkę soli) i gotujemy do miękkości. Następnie bulwy odcedzamy i studzimy. Całkowicie zimne kroimy w talarki. Przenosimy je do miski.

Ogórki myjemy i kroimy w plasterki (możemy wykorzystać do tego celu specjalną szatkownicę). Odciskamy je z nadmiaru soku i dodajemy do ziemniaków. Do miski dokładamy pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz cebule, posiekany koperek, jogurt, majonez, musztardę i przyprawy. Delikatnie całość mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation