Kuchnia

DESERY, LODY, OWOCE

MUS CZEKOLADOWY


Składniki:

100g czekolady (70%)+ 4 kostki jako posypkę
250 g serka mascarpone
100g śmietanki 30 lub 36%

Przygotowanie
Czekoladę łamię na kawałki i roztapiam w kąpieli wodnej. Rewelacyjnie ukazuje to ten filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=3yDRBm3RLZI
Czekoladę odstawiam, czekam aż lekko przestygnie. Serek mascarpone wyjmuje z lodówki, aby osiągnął temperaturę pokojową.
Roztopioną i wystudzoną czekoladę mieszam z serkiem mascarpone. Dekoruje ubitą śmietanką :)
Można jeść od razu, ale najlepiej włożyć na kilka godzin do lodówki. Deser będzie wtedy o wiele lepszy! Życzę wam smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation