Kuchnia

kuchnia

SEROWE KNEDLE

SKŁADNIKI
3 jajka
500 g twarogu
100 g kaszy manny
20 g miękkiego masła

PRZYGOTOWANIE
Ser zmielić, wymieszać z kaszą manną i odstawić na 30 min. Masło zmiksować z żółtkami, następnie dodać ser , utrzeć na gładką masę. Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, delikatnie ale dokładnie wymieszać z masą serową.
Uformować małe kulki wielkości orzecha włoskiego - dokładnie oprószyć dłonie mąką aby masa nie kleiła się do nich.
Wodę zagotować w dużym garnki, z dodatkiem szczypty soli. Knedle wkładać partiami do wrzątku za pomocą łyżki (uwaga - knedle podczas gotowania pęcznieją), gotować 3-4 min od momentu wypłynięcia na wierzch (zanim wypłyną przemieszać by się nie przykleiły do dna). Wyjąć łyżką cedzakową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation