Kuchnia

przystawki

Przepis na śledzie ze śliwką, cebulką orzechami

Składniki:

słoik ¾ l

5 filetów z solonych śledzi

10 wędzonych śliwek

3 szalotki drobno posiekane

3 łyżki posiekanych orzechów włoskich

100 ml oleju

sól i pieprz do smaku

odrobina suszonego tymianku

Pokrój śledzie wzdłuż na paski. Na każdy kawałek połóż śliwkę, zwiń w koreczek i nakłuj drewnianą wykałaczką. Ułóż śledziowe koreczki na przemian z posiekanymi orzechami i drobno pokrojoną cebulką w szklanym słoiku i zalej olejem. Dopraw tymiankiem, popieprz i dopraw solą w razie potrzeby. Śledzie smakują najlepiej jak się przegryzą. 1-2 dni w lodówce i już są pełne smaku.

http://codojedzenia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation