Kuchnia

kasze w wielu odslonach

KASZA Z JARMUŻEM I SOSEM TATARSKIM

CZAS GOTOWANIA: 15-20 minut

SKŁADNIKI:
KASZA – 1 szklanka dowolnej (gryczanej, komosy, amarantusa, jaglanej)
JARMUŻ – 2 garście
POMIDOR – 2 sztuki
OGÓREK KISZONY – 2-4 sztuki
SOS TATARSKI – 2 łyżki
PRZYPRAWY – SÓL, PIEPRZ/CZARNUSZKA
NASIONA, PESTKI – do smaku

PRZYGOTOWANIE:
1. Kaszę płuczemy i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu lub sparzamy wrzątkiem w proporcji 2 części wody na 1 część kaszy.
2. Jarmuż sparzamy wrzątkiem, moczymy 2 minuty i odcedzamy.
3. Pomidory płuczemy i kroimy na ćwiartki.
4. Kiedy kasza będzie gotowa, na talerzu układamy kolejno jarmuż, pomidory, ogórki i kaszę. Całość polewamy sosem tatarskim i przyprawiamy. Możemy posypać dowolnymi, uprażonymi wcześniej nasionami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation