Kuchnia

kuchnia

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki na 3-4 porcje:

pół główki kapusty pekińskiej
1-2 marchewki
1 jabłko
mała cebula (u mnie szczypiorek)
1 duży ogórek kiszony
przyprawy: sól, pieprz
sok z cytryny
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/4 łyżeczki cukru
pół łyżeczki musztardy

Wykonanie:
Liście kapusty myjemy i kroimy w paseczki. Marchew i jabłko obieramy i trzemy na wiórki. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny. Ogórek kroimy w paseczki. Cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Majonez, jogurt naturalny, musztardę, cukier, sól i pieprz mieszamy i dodajemy do surówki. Mieszamy i na chwilę odstawiamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation