DIY - zrób to sam

Przepisy

Składniki
1 jajko
Mleka 2/3 szklanki
1 łyżeczka oleju roślinnego
1 szklanka mąki
2 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
odrobina soli
5 dużych jabłek
1-1 / 2 szklanki oleju roślinnego
Cukru 1/4 szklanki
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

Wskazówki
W misce ubić jajka, mleko i olej. Połącz mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól; dodać do mieszaniny jaja, mieszać aż będzie gładkie (ciasto będzie gęste). Oobrać jabłka ze skórki, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić jabłka w pierścienie.
Smażyć na patelni lub głębokim tłuszczu we frytkownicy, olej podgrzać do temperatury 190°. Jabłkowe pierścienie zanurzyć w cieście; smażyć, po kilka na raz, na złoty kolor. Osuszyć z oleju na papierowych ręcznikach. Połącz cukier i cynamon; posypać gorące placki. Podawać ciepłe. Składników wystarczy na około 24 sztuki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation