Kuchnia

Przepisy

Filet z łososia w zielonym sosie

1 kg filet z łososia
½ szklanki bulionu rybnego
1/3 cytryny
2 cebule
1 szklanka śmietany
20 dkg szpinaku
2 łyżki oliwy z oliwek
szczypta anyżu
natka pietruszki
sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Filet z łososia skropić sokiem z cytryny, przeprawić, odstawić na kilka minut. Przygotować naczynie do gotowania na parze. Szpinak rozdrobnić, poddusić na odrobinie oliwy, dodać pokrojoną cebulę i po kilku minutach bulion rybny. Zagotować, zmiksować lub przetrzeć przez sito, przyprawić solą i pieprzem do smaku, dodać szczyptę anyżu oraz śmietanę. Zagotować. Porcję łososia gotować na parze przez około 5 – 7 minut. Podawać polanego sosem, z ziemniakami. Dekorować cytryną i zieleniną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation