Kuchnia

Uwielbiam gotować :)

Jajka faszerowane pieczarkami - ugotuj.to

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI - składniki:
Składniki:
* 6 jajek
* 5 dużych pieczarek
* 1/3 pęczka szczypiorku
* 2 łyżki majonezu
* 1 łyżka masła
* sól i pieprz
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI - sposób przygotowania: Jajka umyć i ugotować na twardo. Wystudzić, ostrożnie obrać ze skorupek i przekrawać na pół. Żółtka wyjąć, dokładnie rozdrobnić za pomocą widelca.
Pieczarki drobniusieńko pokroić. Na patelni roztopić masło, wrzucić pieczarki i dusić, aż będą miękkie. Pod koniec przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wystudzić i przełożyć do miseczki z żółtkami. Dodać także drobno posiekany szczypiorek oraz majonez. Dokładnie wymieszać. Powstały farsz nałożyć łyżeczką do przygotowanych wcześniej jajkowych miseczek. Na koniec ozdobić krótkimi gałązkami szczypiorku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation