Kuchnia

Uwielbiam gotować :)

Roladki z tortilli z szynką i papryką konserwową | Kwestia Smaku

2 placki tortilli
1 serek śmietankowy typu Almette
2 liście sałaty
6 plasterków cienko pokrojonej szynki
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
4 ćwiartki papryki konserwowej
4 łyżki posiekanego szczypiorku

Tortille posmarować grubszą warstwą serka. Dodać porwane na kilka kawałków liście sałaty, ułożyć plasterki szynki, posmarować majonezem i musztardą (niekoniecznie dokładnie) i posypać posiekaną w kosteczkę papryką konserwową oraz szczypiorkiem.
Zawinąć w miarę ciasno w ruloniki. Można przygotować wcześniej i włożyć do lodówki bez przykrycia, na maksymalnie 2 - 3 godziny. Przed podaniem pokroić na plasterki o grubości ok. 2 cm. Ułożyć na półmisku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation