Kuchnia

pasta - przekąska

Pasta z zielonego groszku

Składniki:

2 szkl. mrożonego groszku (300 g)
1/4 szkl. łuskanego słonecznika
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
sok z połowy limonki
50 g sera feta
pieprz
sól
Przygotowanie:

W niedużym garnku ugotuj mrożony groszek do miękkości. Potrwa to ok.10 min. Następnie odcedź go na sicie i przelej zimną wodą. Odsącz z nadmiaru wody. Na suchej patelni upraż słonecznik aż stanie się złocisty. Do misy blendera włóż groszek, słonecznik, pokruszoną fetę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Polej oliwą i sokiem z cytryny. Zmiksuj blenderem do otrzymania gładkiej pasty. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj udekorowane ziarenkami słonecznika i kolendrą.

https://yourbetterchoice.wordpress.com/2016/02/15/pasta-z-zielonego-groszku/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation