Kuchnia

pasta - przekąska

brokułowy pasztet z ciecierzycy

Składniki:
400 g ugotowanej cieciorki
1 mały brokuł
1 mała cukinia
2 cebule
2 jajka
3 łyżki ziaren dyni lub słonecznika
2 łyżki sezamu
2 ząbki rozgniecionego czosnku

Przyprawy
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta curry
1/2 łyżeczki bazylii
1/2 łyżeczki tymianku
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
- brokuł i cukinię ugotować o osolonej wodzie (nie rozgotować)
- cebule pokroić w dużą krostę i poddusić na oliwie
- brokuł, cukinię, cieciorkę przepuścić przez maszynkę z sitkiem o większych oczkach i dodać resztę składników
- wymieszać, spróbować czy odpowiednio przyprawione. Przełożyć do wysmarowanej oliwkę i wysypanej tarta bułką foremki.
- piec w 180 stopniach przez 30-35 minut

http://ogrodnatalerzu.blogspot.com/2015/06/brokuowy-pasztet-z-ciecierzycy.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation