Kuchnia

Apetyczne dekoracje

Grzyby – Borowiki

Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
3 saszetki herbaty lipton
1-2 plasterki szynki startej na grubej tarce
1-2 plasterki sera startego na grubej tarce
1-2 łyżeczki majonezu
natka pietruszki drobno posiekana
sól, pieprz

Z jajek odciąć 1/3 ich wysokości najlepiej z tej szerszej strony, wyjąć żółtka. Przygotować napar z mocnej herbaty, wrzucić odciętą część jajka i gotować na wolnym ogniu ok.10- 15 min.

Z żółtek, szynki, sera żółtego, natki pietruszki i majonezu przygotować farsz, doprawić (Majonezu dajemy tyle, aby masa się skleiła, ale nie była za rzadka).
Farszem napełniamy jajka układamy na talerzu na sałatce farszem do dołu. Kapelusze też napełniamy farszem i dolepiamy do jajka. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation