Kuchnia

mięsa

Kurczak po grecku


Oceń przepis
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 20 min.
trudność: Proste
Cena: średnio drogie €€

Składniki dla 4 osób:
• pół kilograma fileta z kurczaka
• cebula
• strąk czerwonej papryki
• puszka pomidorów w zalewie
• 5 oliwek
• łyżka masła
• pół kostki sera feta
• natka pietruszki
• sól
• cukier
• szczypta przyprawy do kurczaka
• oregano
• pieprz
• rozmaryn
• papryka słodka w proszku
• kilka ząbków czosnku

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć w rondlu na złoty kolor na maśle, dodać posiekaną cebulę, paprykę pokrojoną w paseczki i podsmażać, aż warzywa zmiękną.

Dodać pokrojone pomidory wraz z zalewą, pokrojone oliwki, posiekany czosnek i wszystko razem lekko podgrzać.

Dodać fetę pokrojoną w kostkę, oregano oraz pozostałe przyprawy.

Potrawę posypać natką pietruszki i jeszcze chwilę podgrzewać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation