Kuchnia

ania h

Ciasto Pyszne :)


Składniki ciasto:
• 16 dkg margaryny
• 40 dkg maki pszennej
• 20 dkg cukru pudru
• 1 żółtko
• 2 całe jajka
• 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia


Wszystkie składniki (mąkę najpierw) wyłożyć na stolnicę, posiekać nożem. Wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część mniejszą upiec osobno, a na drugą będziemy dawać masę makową. Piec w 180 stopniach około 20 - 25 minut.

Masa makowa:
• 2 jajka
• 20 dkg cukru pudru
• 20 dkg maku
• cukier waniliowy lub aromat waniliowy
• orzechy
• rodzynki


Mak sparzyć i zemleć 2 razy. Połączyć z jajkami, cukrem i resztą składników. Wyłożyć na drugie nieupieczone ciasto.

Masa serowa:
• 1/2 kg sera
• 5 jajek
• 20 dkg cukru pudru
• 1 kopiata łyżeczka maki ziemniaczanej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 1/2 kostki masła

Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, ser, ciągle mieszając. Ubić pianę i dodać do reszty. Następnie pozostałe składniki. Masę serową wyłożyć na mak i upiec w całości w 180 stopniach około 50 minut. Po upieczeniu wystudzić..

Jabłka:
• 1 - 1,5 kg jabłek
• 15 dkg cukru
• galaretka cytrynowa (wedle uznania)


Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i usmażyć z cukrem. Pod koniec smażenia wsypać galaretkę. Dokładnie wymieszać. Gorące jabłka wyłożyć na ser, przykryć drugim cieńszym wcześniej upieczonym plackiem. Można polać polewą czekoladową.

http://www.mytaste.pl/click/index/4024156/?site=kruchebabeczki.blogspot.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation