Kuchnia

kuchnia

SKŁADNIKI

3 duże jajka
150 g cukru
skórka starta z 1 małej cytryny
1/2 łyżeczki cynamonu
150 g zmielonych obranych migdałów
cukier puder do posypania
PRZYGOTOWANIE

Tortownicę o średnicy ok. 23 cm posmarować masłem i oprószyć zwykłą mąką. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C.
Jajka ubijać z cukrem, skórką z cytryny oraz cynamonem na gęstą i jednolitą masę.
Dodać migdały i delikatnie wymieszać szpatułką lub krótko zmiksować na minimalnych obrotach miksera na jednolitą masę.
Wylać ciasto do przygotowanej tortownicy, wstawić do piekarnika i piec przez ok. 33 minuty. Wyjąć i ostudzić.
Posypać cukrem pudrem. Kroić na małe kawałeczki. Można podawać z gałką lodów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation