Kuchnia

Kluchy

Kotlety z brokuła
Składniki:

1 brokuł
1 cebula
1 jajko
3 łyżki płatków owsianych(ja dałam górskie)
3 łyżki bułka tarta + w razie potrzeby do obtoczenia
1/2 kulki mozzarelli
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
olej do smażenia
Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie al dente (około 7 min.).

Po ugotowaniu, odcedzamy na sitku i rozgniatamy je widelcem.

Cebulę siekamy i podsmażamy ją na oleju. Pod koniec dodajemy rozgnieciony przez prasek czosnek.

Do miski dodajemy brokuł, cebulę z czosnkiem, jajko, starty na tarce ser, bułkę tartą, płatki owsiane i doprawiamy do smaku solą i pieprzem (dość dużo).

Wszystko razem mieszamy.

Formujemy kotlety (jeśli chcemy możemy obtoczyć w bułce tartej) i smażymy na oleju z każdej strony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation