Kuchnia

Przepisy

Rozgrzewająca zupa gulaszowa
z pieczoną papryką

Rozgrzewająca zupa na jesień.

Bardzo sycąca i aromatyczna.

Składniki :

300g mięsa wieprzowego na gulasz
300g mięsa wołowego na gulasz
olej
2 łyżki mąki
pieprz
sól
2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
2 czerwone papryki
1 żółta papryka
1 zielona papryka
4-6 szt ziemniaków
2 łyżeczki kminku
ziele angielskie
liście laurowe

Przygotowanie :

Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do miski. Wsyp kminek, czosnek, pieprz i mąkę. Dokładnie połącz składniki. Podsmaż mięso na rozgrzanej patelni. Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Ułóż papryki na blaszce i piecz 20-25 min aż skórka popęka. Gorące papryki owiń w folię aluminiową. Mięso przełóż do rondla i wlej bulion. Przykryj i duś do miękkości (około 40 minut). Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Z papryki ściągnij skórkę i pokrój. Warzywa wrzuć do zupy i duś dodatkowe 20-25 minut. Dopraw do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation