Kuchnia

dania gorace przystawki

Zdjęcia dla przepisu: Ziemniaczane RAFAELLO przepis dodany przez karolka86 - Przepisy kulinarne - Internetowa książka kucharska

ziemniaki 1/2 kg - obranych
cebula 1 sztuka - średnia
żółtko 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
masło do smażenia 1 łyżka
bułka tarta do obtaczania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia


Sposób przyrządzenia

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
Cebulkę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle na złoty kolor.

Ugotowane ziemniaki rozgnieć, dodaj żółtko z jaja, łyżeczkę masła, cebulkę i przypraw do smaku!

Mieszaj, mieszaj, mieszaj.... aż zrobisz puree :)

Teraz rękoma formuj średniej wielkości kuleczki, obtocz je w bułce tartej i wrzucaj na mocno rozgrzany głęboki olej. Smaż kilka minut!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation