Święta i uroczystości

Wielkanoc

Sos rosyjski na zimno
Sos rosyjski ma piękny różowy kolor i wyrazisty smak. Sos można podać do pieczonych mięs serwowanych na zimno, wędlin, gotowanych jajek, sałatek i kanapek.







Składniki:

1/2 szklanki kwaśnej śmietany (22 % tłuszczu)
4 pełne łyżki gęstego majonezu
1/2 szklanki marynowanych buraków
1-2 ogórki konserwowe
1 mała czerwona cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki chrzanu
sól, pieprz do smaku


Przygotowanie:

Buraki, ogórki, cebulę posiekać w drobną kosteczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę lub pokroić w kosteczkę i rozetrzeć.
Połączyć wszystkie składniki sosu, doprawić solą i pieprzem, wstawić do lodówki do schłodzenia.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation