Kuchnia

food

Pasta z awokado i jajka
1 duże jajko ugotowane na twardo
1 dojrzałe wydrążone awokado
1 szalotkę pokrojoną w drobną kosteczkę
1 łyżkę posiekanego koperku
1 łyżeczkę soku z cytryny
sól himalajską i pieprz do smaku

Wykonanie:
W głębokim talerzu rozgnieść widelcem jajko i awokado. Dodać pozostałe składniki i wymieszać.

Podawać na stostowanej kromce dobrego chleba np. żytniego na naturalnym zakwasie (tostowanie pieczywa lub opieczenie go przez chwilę na suchej patelni czyni go łatwiej strawnym).
Jako uzupełnienie świetnie pasuje pomidor lub pałki selera naciowego. Polecam. Jak dla mnie - pyszna!
Źródło: http://alkalicznystylzycia.blogspot.com/2015/07/zdrowe-odzywianie-przepisy-pasta-z.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation