Kuchnia

Przepisy

Jajka z sosem tatarskim

Potrzebne składniki:
Majonez Dekoracyjny WINIARY250 ml
śmietana kwaśna125 ml
musztarda ostra1 łyżeczka
chrzan1 łyżeczka
grzybki marynowane4 sztuki
ogórek konserwowy1 sztuka
cebulka marynowana3 sztuki
jajko ugotowane na twardo8 sztuk
szczypiorek posiekany1 łyżka
sól, cukier puder, sok z cytryny do smaku
roszponka1 garść

Sposób przygotowania:
Majonez połącz ze śmietaną, musztardą i chrzanem.
Grzybki, ogórek i cebulki pokrój w kostkę.
Jajka obierz i przekrój na połówki.
Sos majonezowy połącz z grzybkami, ogórkiem i cebulką. Dopraw do smaku solą, cukrem pudrem i sokiem z cytryny.
Na półmisku rozłóż roszponkę, a na niej połówki jajek.
Jajka polej sosem tatarskim.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation