Kuchnia

Przepisy

Sałatka z pierożkami tortellini, papryką i pieczarkami.

Składniki
- 125 gram tortellini z szynką
- 20 dkg pieczarek
- 2 papryki kolorowe ( u mnie zielona i czerwona )
- 0.5 pęczka koperku
- zielona cebulka
- sól, pieprz,
- majonez

Wykonanie
Pierożki tortellini gotuję w/g przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Odcedzam, przelewam zimną wodą i zostawiam na sicie do ostygnięcia i osączenia.
Oczyszczone pieczarki gotuję w wodzie ok. 12-15 minut, odcedzam i studzę. Papryki i ostudzone pieczarki kroję w kostkę, dodaję tortellini i posiekane natki koperku i cebulki.
Całość przyprawiam solą, pieprzem i mieszam z łyżką majonezu.
Gotową sałatkę odstawiam w chłodne miejsce, na pół godzinki aby smaki się przegryzły.
Tak przygotowaną sałatkę podałam w wersji obiadowej w towarzystwie grillowanych piersi z kurczaka i opiekanych na patelni grillowej tostów czosnkowych.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation