Kuchnia

Przepisy

FILETY KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z PIECZARKAMI I SEREM
Składniki na 3 porcje:
1 opakowanie ciasta francuskiego,
1/2 fileta z kurczaka (surowy filet doprawiony ulubionymi przyprawami),
6 dużych pieczarek (startych na tarce i podsmażonych na łyżce masła wraz z pokrojoną 1 średnią cebulką z dodatkiem soli i pieprzu),
10 dag startego żółtego ser
Sposób przygotowania:

1. Ciasto francuskie wyjęte z lodówki przyciąć do odpowiednich rozmiarów.
2. Każdą porcję ciasta naciąć
3.Na tak przygotowanym cieście położyć pierś, na nią porcję ostudzonych pieczarek, a na wierzchu posypać serem.
4. Zapleść paseczki ciasta (na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy).
5. Gotowe porcje włożyć na 15 minut do lodówki, a potem posmarować z wierzchu roztrzepanym jajkiem
6. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (Piec 35-40 minut).
7. Ciasto powinno zrobić się złociste i kruchutkie.
źródło: deliciouseating.bloog.p
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation