Kuchnia

Zapiekanki, lasagne

Jajka zapiekane w sosie pomidorowym pod mozzarellą

skladniki:
3 jajka
czerwona papryka
60 g sera mozarella
cebula
3 zabki czosnku
400 g passaty pomidorowej
lyzeczka suszonego oregano
natka pietruszki
sol pieprz


Piekarnik nagrzac do 200 stopni. W tym czasie na oliwie podsmazyc posiekana cebule i czosnek. Dodac pomidory, doprawic sola, pieprzem i oregano, wymieszac i zagotowac. Sos zdjac z ognia. Papryke poroic w drobna kostke i wrzucic do przygotowanego sosu. Przygotowac trzy kokilki, wypelnic do ok. 3/4 objetosci sosem, a na wierzch wbic jajko, opruszyc sola i pieprzem i zapiekac w piekarniku okolo 15 minut (na 5 minut przed koncem posypac po wierzchu mozarella). Podawac posypane posiekana natka pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation