Kuchnia

Sałatki

Anyżkowo: Sałatka " U cioci na imieninach"
Składniki : 1 puszka kukurydzy, 1 puszka groszku konserwowego, 1 puszka fasoli czerwonej, 1 por, 4 marchewki, 3 pietruszki, 3 ziemniaki, 3 jajka, 2 jabłka, 4 ogórki konserwowe, 300ml majonezu, sól, pieprz, 2 łyżeczki chrzanu.

Przygotowanie : Do garnka wrzuć marchew, pietruszkę, ziemniaki i jajka. Zalej wodą i gotuj aż warzywa będą miękkie. Fasolę, kukurydzę i groszek odcedź z zalewy. Wrzuć do miski. Dodaj pokrojonego pora, ogórki konserwowe. Warzywa ostudź i obierz. Pokrój na kostkę. Jabłka i jajka obierz, pokrój wrzuć do warzyw. Do wszystkich składników dodaj majonez i chrzan. Wymieszaj składniki i dopraw solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation