Kuchnia

Książka Kucharska

Składniki na 4 małe desery:

400 g serka homogenizowanego waniliowego

2 łyżki kakao

1 łyżka żelatyny

1/3 szklanki wrzątku

1/3 szklanki mleka

1 duży banan



Żelatynę rozpuścić we wrzątku, wymieszać i odstawić do lekkiego wystudzenia.

Serek homogenizowany (musi być w temperaturze pokojowej) połączyć z żelatyną, mlekiem i podzielić go na 2 równe części.

Jedną część połączyć z kakao i włożyć naczyń, w których podamy deser i ustawić pod skosem opierając naczynia o talerz i włożyć do stężenia do lodówki na około 20 minut.

Po tym czasie banana pokroić w kostkę i ułożyć na ciemnej masie do naczynek i zalać do końca pozostałą częścią serka.

Włożyć do lodówki na kolejne 20 - 25 minut i deser gotowy.

Udekorować kakao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation