Fotografia

Słodkości

​Mini-serniki zapiekane w jabłkach -
200 g twarogu
2 łyżki sok z cytryny
Skórka starta z 1 cytryny
3 łyżki miodu
2 żółtka
2 łyżki budyniu (proszku)
75 g żurawiny suszonej
4 jabłka
Cukier puder

REKLAMA

Przygotowanie:
Twarożek, sok i skórkę z cytryny, miód, żółtka i proszek budyniowy wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładką masę. Dodać 50 g żurawiny.
Z jabłek ściąć "wieczko" i wydrążyć środek. Nałożyć masę serową, posypać żurawiną.
Jabłka ułożyć w żaroodpornej formie i wstawić do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika. Piec 30-35 minut. W połowie pieczenia górne części jabłek również umieścić w formie. Podawać posypane cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation