Kuchnia

Na śniadanie

Kanapka z awokado, jajkiem i rzodkiewką

Składniki (2 porcje)
- 1 awokado
- 2 łyżeczki soku z cytryny lub limonki
- 2 jajka ugotowane na twardo (najlepiej z miękkim środkiem)
- kilka rzodkiewek
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- 2 łyżeczki oliwy extra vergine lub majonezu
- szczypiorek lub bazylia
- kromki pieczywa, np. domowego chleba

Awokado obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć pestkę. Pokroić na cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny lub limonki, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na pieczywie "na zakładkę" i rozsmarować nożem jak masło. Ułożyć plasterki jajka oraz rzodkiewki, doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą wymieszaną z musztardą francuską i posypać szczypiorkiem lub poszarpaną bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation