Kuchnia

kulinarne

Pyszna sałatka z kapusty pekińskiej, orzechami i serkiem pleśniowym:)....mniammm!!!

Przepis:
-1 mała kapusta pekińska (ok 600-800g),
- ok 200g orzechów włoskich ( obrane z łupiny należy dwukrotnie zalać wrzątkiem i namoczyć na ok 15 min każdorazowo- następnie odsączyć i posiekać),
- ok 250 g sera pleśniowego Memel Blue,
- 3 średnie cebulki szalotki,
- natka pietruszki,
- 1 puszka kukurydzy konserwowej,
- pare listków bazylii, oliwa z oliwek ok 100 ml, sól i pieprz.

Kapuste umyć i drobno posiekać, dodać orzechy, posiekaną cebulkę, kukurydzę i ser Memel Blue pokrojony w kostkę ( 1X1 cm), doprawić posiekanymi listkami bazylii, solą, pieprzem i zalać oliwą. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na ok 2 godziny. Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation