Kuchnia

SZPARAGI

Szybka sałatka z grillowanymi szparagami | Przepisy kulinarne ze zdjęciami
SKŁADNIKI (2 PORCJE)
250 g zielonych szparagów
3 ogórki gruntowe
6 pomidorków koktajlowych
1 pomidor
1 kulka mozarelli
1 limonka
kilka listków mięty
pół łyżeczki cukru
1 łyżeczka octu winnego
świeżo zmielony pieprz
WYKONANIE
Umyte i pozbawione zdrewniałej części szparagi grillujemy na patelni po 2 minuty z każdej strony. Pomidora kroimy w plasterki i również grillujemy. Ogórki obieramy i kroimy w podłużne paski, pomidorki koktajlowe przecinamy na pół, mozarellę kroimy w kostkę. Warzywa układamy w naczyniu, szparagi wcześniej kroimy w drobniejsze kawałki. Układamy ser. Z limonki wyciskamy sok, ścieramy pół łyżeczki skórki, dodajemy cukier, ocet winny i świeżo zmielony pieprz. Tak przygotowanym sosem polewamy warzywa, na wierzch układamy świeże listki mięty i od razu podajemy. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation