Kuchnia

Mega Pychota

Tagliatelle z pieczarkami i papryką w sosie śmietanowym

Składniki:
400 g makaronu
400 g pieczarek
2 czerwone papryki
1 cebula
łyżka oliwy
sól
pieprz
2 łyżki mąki
o,5 szklanki śmietanki

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie paseczki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki. W głębokim rondlu rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy cebulę. Dodajemy pieczarki i paprykę i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż zmiękną. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy. Dodajemy śmietankę, doprawiamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Mieszamy z makaronem i podajemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation