Kuchnia

Biżuteria

Ale Meksyk! - Sałatka z wędzonym łososiem i dressingiem musztardowo-miodowym

SKŁADNIKI:
mix sałat
125 g wędzonego łososia
4 rzodkiewki
1 mała cebula czerwona
garść sezamu
SKŁADNIKI NA DRESSING:
2 łyżeczki musztardy dijon
3 łyżeczki oliwy z oliwek
1 łyżeczka miodu
1 łyżka soku ze świeżo wyciśniętej limonki
sól i pieprz
1 łyżeczka koperku suszonego lub świeżego
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę pokrój w piórka, rzodkiewką na plasterki.
losos-4
Łososia rozdrobnij widelcem.
losos
Wędzony jest super delikatny i bardzo łatwo się go rozrywa.
losos-2
Rozłóż sałatę na talerzu.
losos-5
Porozkładaj na niej pozostałe składniki.
Posyp sezamem. Sezam można wcześniej sprażyć na patelni, będzie ntensywniejszy smak i aromat.

Przygotowanie dressingu.
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie, tak aby powstała jednolita masa.

Polej sosem przygotowaną sałatę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation