Kuchnia

chleby, bułki ...

motywatordietetyczny.pl
Chleb własnej roboty bez mąki z ziarnami i orzechami.

Delikatny niesamowicie smaczny, nie zwiera mąki oraz drożdży nie jest na zakwasie. Robi się go bardzo szybko i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych.

Składniki:

* 1 szklanka słonecznika

* 1 szklanka siemienia lnianego

* 1, 5 szklanki płatków owsianych

* 10 łyżek mielonego lnu (można kupić gotowy sklepie lub bardzo dokładnie zmielić siemię lniane)

* 1 łyżka soli (wg uznania i upodobań)

* 6 łyżek roztopionego oleju kokosowego

* 1, 5 szklanki letniej wody

* orzechy, migdały, pestki z dyni.

Wykonanie:

1. Mieszamy suche składniki. Następnie dodajemy do nich wodę, olej i mieszamy. Odstawiamy na godzinę do wchłonięcia.

2.Z masy formujemy bochenek. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 50 minut. Po wystygnięciu można delektować się własnym wyrobem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation