Kuchnia

Przepisy wytrawne

Gulasz z soczewicy i słodkich ziemniaków

Składniki dla 2 osób:
100g czerwonej soczewicy
1 mała cebula
2 świeże pomidory
1 duży słodki ziemniak (batat)
1 papryczka chilli (ja nie dałam)
2 garście liście młodego szpinaki ( u mnie bez)
450 ml bulionu warzywnego
1/2 łyżeczki kukurmy
1 łyżeczka przyprawy gram masala

Do garnka włożyć opłukaną soczewicę,
pokrojoną w kostkę cebulę, papryczkę chilli,
obrane ze skóry pokrojone pomidory i bulion.
Dodać także przyprawy.
Zagotować, zmniejszyć gaz i dusić ok. 10 minut.
Dodać pokrojone słodkie ziemniaki.
Dusić ok. 13 minut aż ziemniaki będą miękkie.
Dodać szpinaki i gotować razem kilka minut
aż szpinak zmięknie.
Podawać z chlebkiem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation