Kuchnia

Sałatki i surówki

SAŁATKA "NA ZIELONO"

Składniki:
50 dag kapusty pekińskiej (1 mała)
30 dag zielonego ogórka (1 duży)
6 dag pora (kawałek)
3 jajka
2 ząbki czosnku
3 łyżki jogurtu naturalnego (może być też grecki)
granulowana cebula
oregano
sól
pieprz
Sposób wykonania:

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i pokroić. Zielonego ogórka i por również opłukać i osuszyć. Zielonego ogórka pokroić w paski (w skórce), a por w cienkie plasterki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, zielonego ogórka, por, jajka i czosnek. Następnie dodać jogurt naturalny, szczyptę granulowanej cebuli i oregano. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation