Kuchnia

YUMMY!

Feed Me Better: Bakłażan! Pomidor! Mozzarella!
Przepis na 4 piramidki:
1 nieduży bakłażan
2 pomidory
1 duża kulka mozzarelli light
świeżo mielony pieprz kolorowy
sól morska
kilka listków bazylii (do dekoracji)
czosnek

Bakłażana kroimy na krążki, układamy w durszlaku, posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie, myjemy krążki pod bieżącą, zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Bakłażana przyprawiamy z obu stron pieprzem i grillujemy, po około 3 minuty z każdej strony. Pomidora i mozzarellę wrzucamy również na grill, ale tylko na chwileczkę - żeby "złapały" ciepło. Układamy na przemian na talerzu, polewamy ostrą oliwą (lub zwykłą), posypujemy pieprzem i dekorujemy listkami bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation