Kuchnia

SOSY DIPY I KREMY

Sos serowy z sera pleśniowego i serków topionych | Kulinarne Przeboje

Składniki:
1 op. sera pleśniowego (100 gramów)
300g serka topionego
1 kostka rosołowa drobiowa lub 300ml bulionu z prawdziwego zdarzenia
200ml śmietany kremówki
3 gałązki natki pietruszki
ew. sól i pieprz do smaku




Wykonanie:
W garnku zagotować 300ml wody, dodać kostkę rosołową, poczekać aż się rozpuści.
Następnie wlać śmietanę, wymieszać. Zagotować.
Serki topione pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu. Mieszać co jakiś czas.
Gdy serki się już roztopią, a sos zacznie gęstnieć dodać pokrojony na kawałki ser pleśniowy oraz posiekaną natkę pietruszki i jeszcze chwilę pogotować.
Sos można ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem (uwaga: kostka rosołowa jest dość słona sama w sobie).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation