Kuchnia

Przekąski

Roladki z ziemniaków i bekonu

- 24 małe ziemniaczki, np. Potatki,
- 12 plasterków bekonu,
- 2 łyżki pikantnego sosu,
-do wyboru, ½-1 łyżeczki soli, ½-1 łyżeczki cebuli w proszku, ½ łyżeczki czosnku w proszku, wykałaczki, worek foliowy

Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż na blachę papier do pieczenia.
Ziemniaczki wrzuć do worka. Dodaj sos i przyprawy. Dokładnie potrząśnij, aby mieszanka sosu i przypraw dobrze pokryła ziemniaczki
Owijaj ziemniaki dookoła połową plastra bekonu. Gdy owiniesz ziemniaka bekonem, w jego koniec wbij wykałaczkę, żeby bekon nie zsunął się. Układaj rzędami na blasze do pieczenia. Piecz około 45 min, dopóki ziemniaki będą miękkie, a bekon chrupiący. Pozwól ziemniaczkom wystygnąć i wówczas podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation