Kuchnia

Ciastka i ciasteczka

Cookiesy z wypływającą Nutellą

Składniki:

110 g masła
350 g brązowego cukru
55 g kakao
2 jajka
szczypta soli
260 g mąki
100 g pastylek czekoladowych
8 łyżek Nutelli
ok. 15, 16 czekoladek z nadzieniem karmelowym (lub słony karmel)

Sposób przygotowania:
W rondelku rozpuść masło. Zdejmij z ognia i wymieszaj z brązowym cukrem i jajkami. dodaj kakao, sól i proszek do pieczenia. Dokładnie połącz składniki. Wsyp mąkę. Wymieszaj. Na koniec dodaj czekoladowy pastylki.

Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Za pomocą łyżki wykładaj na nim porcje ciasta na ciasteczka. Zużyj w tym celu połowy ciasta. W każdej zrobionej porcji zrób palcem zagłębienie. Ułóż w nim łyżeczkę Nutelli i kostkę czekolady karmelowej. Z pozostałego ciasta zrób podobnej wielkości kulki i doklej je na ciastka, tak by przykryć nimi nadzienie.

Piecz ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation