DIY - zrób to sam

ciekawostki

Pieczarki zapiekane z jajkiem przepiórczym - zobacz przepis na Smacznej Stronie Tesco

Składniki

12 dużych pieczarek
12 jajek przepiórczych
świeży tymianek
przyprawy: sól i pieprz

Sposób przygotowania
Porady
Produkty

Pieczarki pozbaw ogonków i obierz. Grilluj na średnio rozgrzanym grillu 2-3 minuty - najpierw od strony „blaszek". Kiedy obrócisz pieczarki, wbij w nie jajka przepiórcze. Przypraw solą i pieprzem oraz dla aromatu dodaj listki tymianku. Przykryj grill pokrywą i odczekaj 4 minuty. Po tym czasie białko powinno być już ścięte, a żółtko płynne.

PRZYDATNA WSKAZÓWKA:

Do pieczarek, jak i do innych grzybów, sól należy dodać pod koniec gotowania, gdyż wyciąga ona z nich naturalną wilgoć i soczystość.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation