Kuchnia

kuchnia-gotowanie

Roladki schabowe z marchewką
SKŁADNIKI
- 4 plastry schabu
- 50 dag marchewki
- cebula
- mała śmietana 18%
- bułka tarta
- jajko
- olej do smażenia
- sól, pieprz




SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1
Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dusimy na 2 łyżkach oleju. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Wsypujemy do marchewki i dusimy ok. 10 min
2
Podlewamy niewielką ilością wody. Doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy i dusimy do miękkości. Wlewamy śmietanę, mieszamy i odparowujemy. Lekko studzimy.
3
Schab myjemy, osuszamy i rozbijamy. Oprószamy solą. Nakładamy po porcji marchewkowej masy i zwijamy.
4
Roladki obtaczamy w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation